Receptai 

Man rodos šis pusrytis tinka tiek lėtam rudenėjančiam savaitgalio rytui, tiek greitai darbo dienos pradžiai. Nes greita, skanu ir labai sotu. O svarbiausia - visko rasite savo šaldytuve arba improvizuosite!

Vasaros pabaiga turi gerų derliaus žinių! Uogos, daržovės..., bet šį kartą apie slyvas ! Nesvarbu ar geltonosios ar raudonosios. Slyvos trupininiame pyrage kažkas pagiško ! Tad kviečiu išmėginti mano vaikystės receptą, kuris niekada nenuvilia.

Naminis riešutų sviestas - kas gali jo nemėgti. Jis puikiai tinka gardinti košes, valgyti su brioche duona. O naminis riešutų sviestas smagus tuo, kad galima jį pasigaminti iš savo mėgiamų riešutų bei gardinti mėgstamu skoniu. Vanile, cinamonu, imbieru. Beje pastarąjį meginsiu per Kalėdas.

Jau kai "užsikabini" ant blynų, tai "atsikabinti" ir nereikia ! Svarbiausia rasti naujų skonių, o juk ne tik blynų formų apstu, bet ir skonių įvairovė gali nustebinti. Vienas iš pasiūlymų jau čia.

Desertas pusryčiams anokia čia naujiena! O dar kai taip gardu - tiesiog negalima atsispirti ! Išmėginkit - tikrai tikrai patiks ! Greitas ir svarbus patarimas - morkas rinkitės šviežias ir pilnas skonio, kitu atveju "plastmasės" morkos neduos tinkamo skonio efekto.

Šį pusrytį iniciavo Brioche duonos kepimas. Su ta duona tiek skanėstų galima sugalvoti. Beja - duonos receptas ankstesniame įraše. O šis dvigubas skrebutis su išsilydžiusiu sūriu - bus jūsų geros dienos pradžios užtaisas!

Išgyvendama baisią šiandienos realybę mažu trupinėliu noriu paliesti ukrainietišką virtuvę, todėl pasigaminau sočius ir skanius pusryčius.

Lengvas, bet labai sotus ir lengvai paruošiamas pusrytis su žuvimi. Mėgiama žuvis skaniausia kepta alaus tešloje, bet pagalvojau, kad pusryčiams laipsnių nereikėtų 😄. O tokį pusrytį galima įsidėti ir į priešpiečių dėžutę.

Purūs, išorė traški, vidus minkštas, saldūs. Visi šie punktai privalo būti skaniuose čirviniuose ! O valgant iš kart iš keptuvės su mylima uogiene - tampi laimingas kas minutę.

Ją iškepusi džiūgavau kaip vaikas. Seniai norėjau, bet duoną prisijaukinti sudėtingas reikalas ir man rodos, ją turi kepti, kai esi labai atsipalaidavęs, nes duona jaučia.
Labai patariu išsikepti šią duoną, nes ji ne eilinis batonas. Ji tokio tobulo skonio, o ir derinių su ja tokių gerų yra!

Šis pusrytis mūsų namuose yra klasika. Visuomet valgome šviežius, bet visuotem jų yra ir šaldymo kameroje, kad Rokas išsikeptų ryte prieš darbą, arba įsidėtų į maisto dėžutę. Labai visapusiškas patiekalas, tinkantis sotiems pusryčiams, tiek pietums. Pabandom !

Negalėjau patikėti kaip skanu, kol neparagavau. Ir dar kartą pakartojau. Dažniausiai prie visų pusryčių pridedu sakinį, kad greiti ir skanūs, bet šitie iš ties greiti, todėl net ir skubiam rytui tinka. Tinka ir lėtam savaitgalio rytui palepinti gomurį.

Labai greitas ir skanus pusrytis. O svarbiausia, jog čia tiek daug galima keisti ir gardinti pagal savo norus. Vieną kartą pridėti rūkytos vištienos, kitą - mėgiamo vytinto kumpio.

Žinokit, jei vis niekaip nerandate skaniausio prancūziško skrebučio varianto, gali būti, taip kaip man - aš nemokėjau išsirinkti duonos. Vis norėjau tokio putlaus, storo srkebučio. Atradau ! Brioche duoną ! Ji pati savaime yra be proto skani, o kai susijungia su cinamonu skrudinama - virsta į nerealų ryto skonį! Šį kartą skrebučius siūlau paragauti...

Labai drąsiai, bet nemeluojant parašiau, jog tai patys skaniausi kokosiniai sausainiai. Trapi išorė, minkštas vidus...tas saldumas, kokoso gaiva...mmmm. O negana to, kad skanūs, bet ir labai lengvai ir greitai pagaminami.

Žinot, kai ruošiame vėlyvuosius pusryčius, jie ne veltui taip vadinami. Jie būna vėlesni, nustumiantys pietus į vėlesnį laiką, todėl turi būti sotūs ir skanūs. Šie - vieni jų.

Pastaruoju metu įsimylėjome varškę iš naujo. Iš tiesų tai jau tobulai paruoštas pusrytis, reikia tik jį pagardinti pagal savo norus. Kartais užtenka tik uogienės ar medaus šalia, kartais tik sultingų vaisių. O skaniausia - kepti, purūs ir saldūs blynai.

Greiti, sveiki ir skanūs. Dar pridėsiu, kad tingūs pusryčiai. Tokių taip pat būna ir reikia.

Aš supratau vieną savo ydą gaminant maistą. Labai mėgstu improvizacijas ir labai dažnai, ypač gaminant sūrius patieklus nesilaikau jokių receptų. O jei ir pamatau skanų receptą, susitikrinu ingredientus, o tada jau įjungiu savo vidines svarstykles. Bet. Labai dažnai, kaip bebūtų keista, tai pakiša koją. Arba dar dažniau neperskaitau recepto eigos...

Kai ryte namai pakvimpa cinamonu, iš kart aišku - bus skanus rytas! Juk tai klasika. Bet šį kartą ne bandelės, o vafliai.

Dažnai manau, kad pusryčiams "išradinėti dviračio" nereikia. O reikia tik priminti klasikinius arba užmirštus derinius. Juk būna dažnai pagalvojam - "ką čia naujo pasigaminus", o iš tiesų nutolstam nuo klasikos ir tingėdami pagalvoti grįžtame prie paprasto sumuštinio.

Beprotiškai skanus ir sotus pusrytis. Nenuobodus omletas, o svarbiausia, kad čia labai daug laisvės improvizacijoms arba tiesiog šaldytuvo "išvalymui".

O ar matei, kur OK, But First Breakfast pusryčiauja? Užsuk, čia pilna rekomendacijų.