Receptai 

Greiti, sveiki ir skanūs. Dar pridėsiu, kad tingūs pusryčiai. Tokių taip pat būna ir reikia.

Aš supratau vieną savo ydą gaminant maistą. Labai mėgstu improvizacijas ir labai dažnai, ypač gaminant sūrius patieklus nesilaikau jokių receptų. O jei ir pamatau skanų receptą, susitikrinu ingredientus, o tada jau įjungiu savo vidines svarstykles. Bet. Labai dažnai, kaip bebūtų keista, tai pakiša koją. Arba dar dažniau neperskaitau recepto eigos...

Kai ryte namai pakvimpa cinamonu, iš kart aišku - bus skanus rytas! Juk tai klasika. Bet šį kartą ne bandelės, o vafliai.

Dažnai manau, kad pusryčiams "išradinėti dviračio" nereikia. O reikia tik priminti klasikinius arba užmirštus derinius. Juk būna dažnai pagalvojam - "ką čia naujo pasigaminus", o iš tiesų nutolstam nuo klasikos ir tingėdami pagalvoti grįžtame prie paprasto sumuštinio.

Beprotiškai skanus ir sotus pusrytis. Nenuobodus omletas, o svarbiausia, kad čia labai daug laisvės improvizacijoms arba tiesiog šaldytuvo "išvalymui".

Varškė - labai puikus dienos startas. Ji tokia universali ir savaime skani, kad užtenka tik banano arba cinamono šalia - ir jau skanus pusrytis. Bet pamėginkime ją paskaninti!

Man jie visada buvo ir vis dar yra mistika. Bet tik dėl to, jog neprisiruošiu įsigyti naujos geros keptuvės. Nes ji labai svarbus faktorius. Kitu atveju ( kaip vyksta pas mane) namai paskęsta dūmuose, o kas antras blynas apskrunda per daug. Bet nepaisant to, jie skanūs, purūs, o su priedais...... Tiesiog puikūs!

Aš iki šiol taip ir neišmokau elgtis su filo tešla. Man ji išsausėja, sutrupa, lūžta... Bet kaip išeina taip, nors vaizdas kartais ne pats gražiausias, bet skonis - puikus! Šį kartą pusryčiams - filo tešlos sraigė su varške ir rūkyta vištiena.

Arba, kai sekmadienio pusryčius gaminame iš likučių. Labai greiti, skanūs, o dar labai svarbu, kad sunaudojame praėjusios savaitės likučius ir atlaisviname vietą naujiems produktams.

Na jau ką ką, bet sekmadienį reikia pradėti karališkai. Sočiai ir svarbiausia skaniai! Manau blynai yra geriausias ryto pasirinkimas. Bet didžiąją gero skonio dalį čia sudaro padažas. Pabandom!

Iš tiesų, tai aš čia beveik nieko nedariau. Tik kiaušinius iškepiau. Žinoma, galėjau iškepti šviežių kruasanų (bet jų dar nemoku), užmarinuoti krevečių. Bet kartais nereikia persistengti, kai skonį galima susikurti viską nusipirkus parduotuvėje.

Kai sekmadenio rytas prasideda beveik per pietus, tai tokie ir pusryčiai turi būti. Sotūs, šilti ir svarbiausia skanūs. Na ir kad greiti. Tai tarkuotų bulvių blynai su lašiša - tobulas variantas.

Labai greiti ir skanūs pusryčiai. Paprasti, bet dažniausiai juk visas gardumas slypi paprastume. Žinoma, prie gero skonio kombinacijos prisideda duona. O aš jau seniai įsitikinau, kad duoną reikia pirkti gerą ir skanią, būtent kokią mėgstat. Ši duona iš "Agnės duonelės", kurią kepa Agnės komanda ir parduoda dar labai šviežią. O skonis pasakiškas!

Aš beveik garantuota, jog kai restorane, pusryčių meniu pamatai plėšytą kiaulieną, Tu ja susigundai. Bet, žinok, tokią pat skanią, minkštą ir tirpstancią burnoje, gali pasigaminti ir Tu !

Yra tokie gruziniški pyragėliai, puikiai tinkantys pusryčiams, bet aš taip mėgstu sviestinę kapotą tešlą, jog panorėjau sugalvoti savą versiją su rikota ir kietuoju sūriu. Žinok, labai skanu !

Skamba labai paprastai, bet taip ir yra. Tačiau skonis nėra toks paprastas. Sezamas ir balzaminis padažas - du ingredientai, kurie kartu sukuria puikų skonį.

Greitas pusrytis, nereikalaujantis daug darbo ir priežiūros. Sotus ir gardus! O svarbiausia, kad su fritatos skoniais jūs galite žaisti, kaip tik norite. Bet šiam kartui siūlau saulėje džiovintų pomidorų ir rikotos duetą!

Na, tai kaip su tais naujametiniais pažadais "sėsti" ant kruopų!? Juokauju. Visiškai to nepalaikau. Svarbiausia balansas. Bet Kalėdinį Napoleoną reikėtų pakeisti kažkuo kitu. O kaip jums batoneliai? 3-jų grūdų dribsnių su medumi, kokosų, riešutais?

Labai labai sotūs ir skanūs pusryčiai, kurie nereikalauja tiek daug dėmesio. Greit pagaminami, neapkuičiant virtuvės, o iš vienos keptuvės pavalgys daug žmonių.

Kartais toli beieškant, pamirštame kas yra paprasčiausia. Tai ką gaminomės būdami maži, o gal ir savaitgalio rytams dabar! Karšti sumuštiniai duoda tiek laisvės. Su mėsa, vegetariški, su krabų lazdelėmis, pikantiški... Šį kartą - su rūkyta vištiena ir grūdėtomis garstyčiomis. Jas renkuosi dėl to, kad kai jos sprogsta burnoje, kiekvienas kąsnis...

Skamba labai gerai! Bet ir žinok, ne tik skamba, o ir yra labai skanu! Karšti, saldūs, kakaviniai....,o kai ištrauki iš orkaitės, bananas atsiskleidžia karamelės skoniu!
Lėtam šeštadienio rytui,..juk tikrai niekur neisi, pats tas!

Na, ką gi! Kažkodėl turiu nuojautą, kad tokių kaip aš, kurie pirmą kartą gyvenime bus atskakingi už 12os patiekalų kūčių stalą ir šv. Kalėdų gardumynas yra ne vienas!✨ Nors šis tinklaraštis ne apie tai, bet kūčiukai labai "lankstūs", jie kaip užkandis, o su pienu arba aguonpieniu - ir gardūs pusryčiai! Saldūs, su daug aguonų ir minkšti kūčiukai -...

Labai greiti ir TIKRAI labai sotūs blyneliai. Kaip tik toks pusrytis tinka prieš važiuojant į mišką pasivaikščioti. Guodžiantys ir sušildantys pusryčiai.

Kaip dažnai panaudoji vakarienės likučius sukuriant naują patiekalą? Mes dažnai. Nes kartais nesinori kartoti vakarienės skonio, o būna, kad jau ir kiaušiniai pusryčiams pabosta. Tad sumixavus vakarienės likučius su pusryčiais, išeina geras derinys. Vakar orkaitėje kepėme vištieną, o šiandien ryte valgėme karštus sumuštinius su jos likučiais.

O ar matei, kur OK, But First Breakfast pusryčiauja? Užsuk, čia pilna rekomendacijų.