Vaniliniai lietiniai su rikotos įdaru

05/26/2022
Jau kai "užsikabini" ant blynų, tai "atsikabinti" ir nereikia ! Svarbiausia rasti naujų skonių, o juk ne tik blynų formų apstu, bet ir skonių įvairovė gali nustebinti. Vienas iš pasiūlymų jau čia.

Reikės:

° 2 kiaušiniai

° 500 ml pieno

° du šaukštai cukraus

° 1 šaukštas vanilinio cukraus

° 1 tarkuotos citrinos žievelės

° žiupsnelis druskos

° 50 g tirpinto sviesto

° 200 g miltų

° 250 g rikotos sūrio

° 2 šaukštai cukraus pudros


Ruošiame: kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilame pusę pieno normos ir toliau maišant visus miltus. Gerai išsukame plaktuvu, tada pilame likusį pieną - tokiu būdu neliks gumuliukų. Gerai išsukus supilame ištirpintą sviestą ir suberiame pusę citrinos žievelių. Kepame lietinius keptuvėje. Tuo pačiu metu rikotos sūrį sumaišome su cukraus pudra ir likusia citrinos žievelių dalimi. Kai blynai iškepti ant viso paviršiaus ištepame po gerą šaukštą rikotos įdaro ir sulankstome norima forma.