Be proto purus varškės apkepas

04/28/2021

Aš supratau vieną savo ydą gaminant maistą. Labai mėgstu improvizacijas ir labai dažnai, ypač gaminant sūrius patieklus nesilaikau jokių receptų. O jei ir pamatau skanų receptą, susitikrinu ingredientus, o tada jau įjungiu savo vidines svarstykles. Bet. Labai dažnai, kaip bebūtų keista, tai pakiša koją. Arba dar dažniau neperskaitau recepto eigos ir puolu gaminti, o tik kai patiekalas nesigauna skanus, pamatau, kad kiaušinius reikėjo atskirti, arba sviestą ištirpinti, o ne tarkuoti. Tai žinokite, kad viskas, tiek eiga, tiek dažnai kiekis, turi didelę įtaką skoniui.

Bet šį kartą apie tobulą varškės apkepą, kurio purumo paslaptis - išplakti baltymai.


Reikės:

- 500 g varškės

- 40 g kambario temp.sviesto

- 4-5 šaukštai cukraus

- šaukštas vanilinio cukraus

- 4 kiaušiniai

- 4 šaukštai manų kruopų

- 80 ml pieno

- sviestas ir džiuvėseliai formos tepimui



Ruošiame: manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbringti. Sviestą kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame mikseriu. Mušame kiaušinių trynius, sukame, dedame varškę, sukame, dedame manų kruopas, vėl labai gerai išsukame. Atskirai iki standumo išplakame kiaušinių baltymus. Šmaišome juos į varškės masę. Kepimo formą ištepame sviestu, apibarstome džiuvėseliais, supilame masę ir kepame 220 laipsnių temperatūros orkaitėjė, kol pakyla, apie 5 minutes, tuomet nustatome 200 laipsnių temperatūrą ir kepame 30 minučių.