Kepti kiaušiniai tarp lapinių kopūstų, karamelizuotų svogūnų ir fetos

04/03/2021
Skonis tikrai tikrai nustebins ir, prižadam, privers pasigaminti dar ir dar kartą! 

Reikės:

°5 kiaušiniai (kiek su valgysite) 

°aliejus ir sviestas kepimui

°druska, pipirai

°1 svogūnas 

°kelios skiltelės česnako

°apie 200 g lapinio (kale) kopūsto

°fetos sūrio (pagal skonį) 

°vyšniniai pomidoriukai 

°prancūziškas batonas pateikimui 

°rūkytos vištienos pateikimui



Ruošiame: užviriname puode vandenį, pasūdome, sudedame lapinius kopūstus ir verdame 4 minutes. Tuo metu į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame sviesto. Beriame smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną. Karamelizuojame. Tuomet nuo išvirtos salotos koto nuplėšome lapus ir dedame į keptuvę. Keletą minučių maišant apkepiname salotas. Padarome duobutes tarp lapų, į kurias sumušame kiaušinius, pabarstome druska, pipirais, uždengiame dangčiu ir kepame iki 5 minučių, priklauso kokio skystumo kiaušinio norite. Apibarstome fetos sūriu, pjaustytais pomidoriukais. Šalia pateikiame duoną, rūkytą vištieną.