Kepti kiaušiniai tarp lapinių kopūstų, karamelizuotų svogūnų ir fetos
04/03/2021
Skonis tikrai tikrai nustebins ir, prižadam, privers pasigaminti dar ir dar kartą!
Reikės:
°5 kiaušiniai (kiek su valgysite)
°aliejus ir sviestas kepimui
°druska, pipirai
°1 svogūnas
°kelios skiltelės česnako
°apie 200 g lapinio (kale) kopūsto
°fetos sūrio (pagal skonį)
°vyšniniai pomidoriukai
°prancūziškas batonas pateikimui
°rūkytos vištienos pateikimui
Ruošiame: užviriname puode vandenį, pasūdome, sudedame lapinius kopūstus ir verdame 4 minutes. Tuo metu į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame sviesto. Beriame smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną. Karamelizuojame. Tuomet nuo išvirtos salotos koto nuplėšome lapus ir dedame į keptuvę. Keletą minučių maišant apkepiname salotas. Padarome duobutes tarp lapų, į kurias sumušame kiaušinius, pabarstome druska, pipirais, uždengiame dangčiu ir kepame iki 5 minučių, priklauso kokio skystumo kiaušinio norite. Apibarstome fetos sūriu, pjaustytais pomidoriukais. Šalia pateikiame duoną, rūkytą vištieną.