Bowl'as su burokėlių humusu, falafelius, jūros kopūstais, lašiša

03/15/2022
Labai labai labai skanus pusrytis. Ir labai labai sotus. Pamėgink, liksi nustebusi ir tikrai pakartosi.

Reikės:

°avokadas

°100 g sūdytos lašišos

°4 šaukštai lęšių

°4 šaukštai konservuotų jūros kopūstų

°keletas riekelių šviežio agurko

°pomidoras

°pora saujų salotos lapų

°alyvuogių aliejaus

°šaukštelis garstyčių

°šlakelis citrinos sulčių

°druska

°1 virtas burokėlis

°400 g konservuotų avinžirnių

°3 šaukštai miltų

°3 skiltelės česnako

°marinuotas imbieras


Ruošiame: 150 g avinžirnių sublendiname su burokėliu, viena skiltele česnako ir druska. Tada likusius avinžirnius sublendiname su 2 skiltelėm česnako (galite dėti ir daugiau), druska ir 3 šaukštais alyvuogių aliejaus. Į masę įberkite miltus, gerai išmaišykite, suformuokite mažus rutuliukus ir kepkite karštame aliejuje, kol gražiai apskrunda visos pusės. Kol falafeliai kepa, gaminame salotas - salotas sumaišome su smulkiai pjaustytais pomidorais, šaukštu alyvuogių aliejaus, šaukšteliu garstyčių, citrinos sultimis ir druska. 

Galiausiai viską dedame į lėkštę aukštais kraštais. Visus paruoštus ir turimus ingredientus daliname pusiau. Į lėkštę dedame burokėlių humusą, ant jo falafelius. Šalia dedame supjaustytą avokado pusę, paruoštas salotas, supjaustytą šviežią agurką, marinuotą imbierą, pasūdytus lęšius, konservuotus jūros kopūstus, po 50 g sūdytos lašišos. Skanaus !