Omletas tortilijoje

03/20/2021
Beprotiškai skanus ir sotus pusrytis. Nenuobodus omletas, o svarbiausia, kad čia labai daug laisvės improvizacijoms arba tiesiog šaldytuvo "išvalymui". 

Reikės (2 porcijos) :

°6 kiaušiniai 

°4 šaukštai pieno

°gera sauja tarkuoto olandiško sūrio 

°druska, pipirai

°svogūnas 

°2 didelės tortilijos 

°alyvuogių aliejus kepimui 

°pagal norą: sūdyta lašiša, vytintas kumpis, saliamis arba likučiai (mes dėjome kepto vištienos faršo su kukurūzais iš vakarienės likučių) 



Ruošiame: kiaušinius išplakame, beriame druskos, pipirų, pilame pieną, tuomet tarkuotą sūrį, gerai išmaišome. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname ant alyvuogių aliejus. Pusę svogūno atidedame antrai porcijai. Į keptuvę (ji turi būti didelio skersmens, kaip tortilija) su svogūnu pilame pusę kiaušinio masės, ant viršaus dedame pasirinktą garnyrą (lašišą, kumpį, kepintą faršą) ir ant labai mažos ugnies kepame 5 minutes, tuomet uždedame tortiliją, prispaudžiame, pakepame dar porą minučių. Tuomet apverčiame ir pakepame dar pora minučių. Išėmus į lėkštę susukame ir perpjauname pusiau. Skanu valgyti su šviežiomis daržovėmis.