Omletas tortilijoje
03/20/2021
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000676-27dbc27dbe/InFrame_1616228381312.jpg?ph=2557545630)
Beprotiškai skanus ir sotus pusrytis. Nenuobodus omletas, o svarbiausia, kad čia labai daug laisvės improvizacijoms arba tiesiog šaldytuvo "išvalymui".
Reikės (2 porcijos) :
°6 kiaušiniai
°4 šaukštai pieno
°gera sauja tarkuoto olandiško sūrio
°druska, pipirai
°svogūnas
°2 didelės tortilijos
°alyvuogių aliejus kepimui
°pagal norą: sūdyta lašiša, vytintas kumpis, saliamis arba likučiai (mes dėjome kepto vištienos faršo su kukurūzais iš vakarienės likučių)
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000677-2e1ec2e1ee/InFrame_1616228390448.jpg?ph=2557545630)
Ruošiame: kiaušinius išplakame, beriame druskos, pipirų, pilame pieną, tuomet tarkuotą sūrį, gerai išmaišome. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname ant alyvuogių aliejus. Pusę svogūno atidedame antrai porcijai. Į keptuvę (ji turi būti didelio skersmens, kaip tortilija) su svogūnu pilame pusę kiaušinio masės, ant viršaus dedame pasirinktą garnyrą (lašišą, kumpį, kepintą faršą) ir ant labai mažos ugnies kepame 5 minutes, tuomet uždedame tortiliją, prispaudžiame, pakepame dar porą minučių. Tuomet apverčiame ir pakepame dar pora minučių. Išėmus į lėkštę susukame ir perpjauname pusiau. Skanu valgyti su šviežiomis daržovėmis.