Žuvies suktinukai

02/23/2022
Lengvas, bet labai sotus ir lengvai paruošiamas pusrytis su žuvimi. Mėgiama žuvis skaniausia kepta alaus tešloje, bet pagalvojau, kad pusryčiams laipsnių nereikėtų 😄. O tokį pusrytį galima įsidėti ir į priešpiečių dėžutę.

Reikės:

° 2 žuvies filė (mėgiamos baltos žuvies) 

° kiaušinis

° 100 ml pieno

° 3 šaukštai miltų

° druska, pipirai

° 2 pilnagrūdės tortilijos

° 2 šaukštai majonezo

° šaukštelis garstyčių

° citrinos sulčių

° šviežio agurko

° pora saujų salotų (pekinas/aisbergas/špinatai)

° aliejaus kepimui


Ruošiame: žuvies filė pasūdome ir papipiriname. Kiaušinį išplakame su pienu ir miltais, pasūdome. Tuomet merkiame žuvį į tešlą ir iškepame aliejuje, kol lengvai apskrunda. Majonezą sumaišome su garstyčiomis, apšlakstome citrinos sultimis, išmaišome. Majonezą tepame ant tortilijos viso ploto, dedame žuvį, juostelėmis pjaustytą agurką ir saują salotų. Susukame ir tą patį pakartojame su kita tortilija. Skanaus !