Trupininis pyragas su slyvomis

08/24/2022

Vasaros pabaiga turi gerų derliaus žinių! Uogos, daržovės..., bet šį kartą apie slyvas ! Nesvarbu ar geltonosios ar raudonosios. Slyvos trupininiame pyrage kažkas pagiško ! Tad kviečiu išmėginti mano vaikystės receptą, kuris niekada nenuvilia.


Reikės:

° 2 kiaušiniai

° 2 tryniai

° 300 g cukraus 

° žiupsnelis druskos

° arb.š. kepimo miltelių

° 200 g sviesto

° 400 g miltų

° dubenėlis iškaulėtų slyvų (nesvarbu kokių, o kiekis priklauso nuo jūsų kepimo formos)



Ruošiame: kiaušinius išsukame su 200 g cukraus, tuomet pilame ištirpintą sviestą, vėl gerai išmaišome. Tuomet beriame sausus ingredientus - miltus sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Tuomet įjungiame rankas - tešlą išminkome, ji turi tapti vientisa, gali lipti prie rankų. Dedame į šaldytuvą bent 20 minučių. Tuo metu iškaulintas slyvas ir supjausčius į 4 dalis sumaišome su likusiu 100 g cukraus. Pasiruoškime kepimo formą ir 3/4 tešlos išklokime jos dugną, pastatant sieneles, kad neišbėgtų įdaras. Tuomet dedame paruoštas slyvas ir ant viršaus stambia burokine tarka užtarkuojame likusią tešlą. Šauname į 180° temperatūros orkaitę, 40čiai minučių. Išimame iš orkaitės ir paliekame būtinai atvėsti. Pjaustome tik tuomet. Skanaus!