Trupininis pyragas su slyvomis
08/24/2022
Vasaros pabaiga turi gerų derliaus žinių! Uogos, daržovės..., bet šį kartą apie slyvas ! Nesvarbu ar geltonosios ar raudonosios. Slyvos trupininiame pyrage kažkas pagiško ! Tad kviečiu išmėginti mano vaikystės receptą, kuris niekada nenuvilia.
Reikės:
° 2 kiaušiniai
° 2 tryniai
° 300 g cukraus
° žiupsnelis druskos
° arb.š. kepimo miltelių
° 200 g sviesto
° 400 g miltų
° dubenėlis iškaulėtų slyvų (nesvarbu kokių, o kiekis priklauso nuo jūsų kepimo formos)
Ruošiame: kiaušinius išsukame su 200 g cukraus, tuomet pilame ištirpintą sviestą, vėl gerai išmaišome. Tuomet beriame sausus ingredientus - miltus sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Tuomet įjungiame rankas - tešlą išminkome, ji turi tapti vientisa, gali lipti prie rankų. Dedame į šaldytuvą bent 20 minučių. Tuo metu iškaulintas slyvas ir supjausčius į 4 dalis sumaišome su likusiu 100 g cukraus. Pasiruoškime kepimo formą ir 3/4 tešlos išklokime jos dugną, pastatant sieneles, kad neišbėgtų įdaras. Tuomet dedame paruoštas slyvas ir ant viršaus stambia burokine tarka užtarkuojame likusią tešlą. Šauname į 180° temperatūros orkaitę, 40čiai minučių. Išimame iš orkaitės ir paliekame būtinai atvėsti. Pjaustome tik tuomet. Skanaus!