Mocarela su braškėmis, balzaminiu kremu ir juodųjų alyvuogių "žeme"
04/08/2021
Labai paprastas ir gardus pusrytis arba tiesiog užkandis. Bet skonis čia slypi dviejuose ingredientuose ( vieną iš jų tikrai pritaikysite ir kituose patiekaluose) - saulėje džiovinti pomidorai ir juodųjų alyvuogių trupiniai.
Šį pusrytį išmėginti paskatino TV laida "Gardu Gardu".
Reikės:
° 2 vnt mocarela sūrio
° keletas braškių
° špinatų arba baziliko
° balzaminio kremo
° indėlio juodųjų alyvuogių be kaulo
° šaukštelis sezamo sėklų
° mėgiamos duonos ar trapučių
Ruošiame: diena prieš, arba pora valandų iki pusryčio, reikia paruošti alyvuogių žemę. Juodąsias alyvuoges perpjauname pusiau (arba į 4 dalis, tuomet kepsite trumpiau) ir jomis išklojame kepimo skardą, šauname į 110 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 1.5 val. Jos susitraukia ir tampa sausos. Tuomet sumalame iki "žemės" konsistencijos. Tuomet formuojame patiekalą - plonais griežinėliais supjaustome braškes, ant jų dedame saulėje džiovintų pomidorų, špinatus, mocarela sūrį. Jį apibarstome alyvuogių "žeme", apšlakstome balzaminiu kremu ir sezamo sėklomis. Šalia labai tinka mylima duona arba traputis.