Mocarela su braškėmis, balzaminiu kremu ir juodųjų alyvuogių "žeme"

04/08/2021
Labai paprastas ir gardus pusrytis arba tiesiog užkandis. Bet skonis čia slypi dviejuose ingredientuose ( vieną iš jų tikrai pritaikysite ir kituose patiekaluose) - saulėje džiovinti pomidorai ir juodųjų alyvuogių trupiniai.

Šį pusrytį išmėginti paskatino TV laida "Gardu Gardu". 


Reikės:

° 2 vnt mocarela sūrio 

° keletas braškių 

° špinatų arba baziliko

° balzaminio kremo

° indėlio juodųjų alyvuogių be kaulo

° šaukštelis sezamo sėklų 

° mėgiamos duonos ar trapučių



Ruošiame: diena prieš, arba pora valandų iki pusryčio, reikia paruošti alyvuogių žemę. Juodąsias alyvuoges perpjauname pusiau (arba į 4 dalis, tuomet kepsite trumpiau) ir jomis išklojame kepimo skardą, šauname į 110 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 1.5 val. Jos susitraukia ir tampa sausos. Tuomet sumalame iki "žemės" konsistencijos. Tuomet formuojame patiekalą - plonais griežinėliais supjaustome braškes, ant jų dedame saulėje džiovintų pomidorų, špinatus, mocarela sūrį. Jį apibarstome alyvuogių "žeme", apšlakstome balzaminiu kremu ir sezamo sėklomis. Šalia labai tinka mylima duona arba traputis.