Mieliniai čirviniai blynai
02/17/2022
Purūs, išorė traški, vidus minkštas, saldūs. Visi šie punktai privalo būti skaniuose čirviniuose ! O valgant iš kart iš keptuvės su mylima uogiene - tampi laimingas kas minutę.
Reikės:
°3 kiaušiniai
°125 ml pieno
°150 g sviesto
°2 šaukštai cukraus
°žiupsnelis druskos
°10 g sausų mielių
°220 g miltų
°šaukštelis vanilinio cukraus
Ruošiame: pašildome pieną, į jį beriame mieles ir cukrų. Išmaišome ir paliekame kelioms minutėms suputoti. Tuomet įmušame kiaušinius, ir plakame. Beriame druską, vanilinį cukrų, supilame tirpintą sviestą. Maišant beriame miltus. Gerais išmaišius paliekame bent 15 min pastovėti uždengus sausu rankšluosčiu. Dar kartą gerai išmaišius kepame blynus ir valgome dar karštus !