Omletas su saulėje džiovintais pomidorais
01/28/2022
Greitas pusrytis tiek skubant į darbą, tiek neštis į darbą pietų dėžutėje, tiek lėtam savaitgalio rytui.
Reikės:
°4 dideli kiaušiniai
°150 ml pieno
°mažas svogūnas
°gera "sauja"/arba pagal skonį saulėje džiovintų pomidorų
°druska, pipirai
°50 g varškės
°50 g fetos
°saujelė šviežių krapų arba petražolių
°kekiniai pomidoriukai
°sviesto kepimui
Ruošiame: kiaušinius su šluotele išsukame su pienu, druska, pipirais. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname keptuvėje ant sviesto ir dedame į plakinį. Masę supilame atgal i keptuvę kurioje kepinome svogūnus ir įjungiame ugnį, kad padas paskrustų. O tuo metu pridedame ant plakinio viršaus saulėje džiovintų pomidorų. Porą minučių pakepus ant ugnies šauname į 180° temperatūros orkaitę 7-10 minučių. Varskę su feta ir petražolėm sumaišome ir uždedame ant omleto. Kartu dedame ir pomidoriukus. Skanaus !