Omletas su saulėje džiovintais pomidorais

01/28/2022
Greitas pusrytis tiek skubant į darbą, tiek neštis į darbą pietų dėžutėje, tiek lėtam savaitgalio rytui.

Reikės:

°4 dideli kiaušiniai

°150 ml pieno

°mažas svogūnas

°gera "sauja"/arba pagal skonį saulėje džiovintų pomidorų

°druska, pipirai

°50 g varškės

°50 g fetos

°saujelė šviežių krapų arba petražolių

°kekiniai pomidoriukai

°sviesto kepimui


Ruošiame: kiaušinius su šluotele išsukame su pienu, druska, pipirais. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname keptuvėje ant sviesto ir dedame į plakinį. Masę supilame atgal i keptuvę kurioje kepinome svogūnus ir įjungiame ugnį, kad padas paskrustų. O tuo metu pridedame ant plakinio viršaus saulėje džiovintų pomidorų. Porą minučių pakepus ant ugnies šauname į 180° temperatūros orkaitę 7-10 minučių. Varskę su feta ir petražolėm sumaišome ir uždedame ant omleto. Kartu dedame ir pomidoriukus. Skanaus !