Sūrios varškės skarelės
01/25/2022
Labai greitas ir skanus pusrytis. O svarbiausia, jog čia tiek daug galima keisti ir gardinti pagal savo norus. Vieną kartą pridėti rūkytos vištienos, kitą - mėgiamo vytinto kumpio.
Reikės:
°2 lapai šaldytos bemielės tešlos
°2 kiaušiniai
°150 g varškės
°druska, pipirai
°80 g kietojo sūrio
°mažas svogūnas
°sviesto kepimui
°kekiniai pomidoriukai
Ruošiame: svogūną labai smulkiai supjaustytą pakepiname svieste. Varškę išsukame su kiaušiniu, svogūnais, druska, pipirais. Tešlos lapą pjaunam pusiau ir įpjauname kvadratą, kad varškė kepdama neišliptų iš kraštų ir kraštai pakiltų. Dedame varškės įdarą per vidurį neišeinant arti kraštų, užberiame kietojo sūrio, dedame pomidoriuką, du kampus užsukame, o visos tešlos kraštus aptepame kiaušinio plakiniu. Šauname į 180° temperatūros orkaitę, kepame 15 minučių kol varškė gražiai apskrunda, o tešla pakyla. Skarelės skaniausios dar šiltos.