Benediktas su lašiša ir smidrais

04/17/2021
Dažnai manau, kad pusryčiams "išradinėti dviračio" nereikia. O reikia tik priminti klasikinius arba užmirštus derinius. Juk būna dažnai pagalvojam - "ką čia naujo pasigaminus", o iš tiesų nutolstam nuo klasikos ir tingėdami pagalvoti grįžtame prie paprasto sumuštinio. 

Reikės:

°Mėgiama duona (4 riekelės) 

°4 kiaušiniai 

°pundelis smidrų

°druska

°pomidoras 

°lapinės "kale" salotos 

°juodųjų alyvuogių žemė (ją rasite ankstesniame įraše) 

°šaukštelis sezamo sėklų 

°100 g sūdytos lašišos 

°sviesto kepimui



Ruošiame: užverdame vandenį, pasūdome ir dedame smidrus, verdame apie 4-5 minutes. Duoną paskrudiname keptuvėje su sviestu. Ant jos dedame smidrus, pomidorą, salotas. Kitame puode užverdame vandenį, pasūdome, atsargiai įmušame kiaušinius, išjungiame ugnį, paliekame apie 4-5 minutes. Dedame ant paruošto sumuštinio, abibarstome druska, sezamo sėklomis, juodųjų alyvuogių žeme.