Morkų pyragas

04/12/2022
Desertas pusryčiams anokia čia naujiena! O dar kai taip gardu - tiesiog negalima atsispirti ! Išmėginkit - tikrai tikrai patiks ! Greitas ir svarbus patarimas - morkas rinkitės šviežias ir pilnas skonio, kitu atveju "plastmasės" morkos neduos tinkamo skonio efekto.

Reikės:

°3 kaušiniai

 °140 g rudojo cukraus 

°250 g smulkiai tarkuotų morkų

°130 ml alyvuogių aliejaus

°200 g miltų

°2 šaukšteliai kepimo miltelių

°šaukštelis citrinos žievelės

°2 šaukštai cunamono

°1 šaukštas malto imbiero

°žiupsnelis druskos

Glajui:

°100 g kreminio sūrio

°2 šaukštai cukraus pudros

°šaukštas citrinos sulčių

°saujelės mėgiamų riešutų


Ruošiame: kiaušinius išsukame su cukrumi, pilame aliejų. Miltus atskirai sumaišome su druska, kepimo milteliais, imbieru, cinamonu, citrinos žievele ir viską beriame į bendrą masę - gerai išmaišome. Dedame (jei morkos labai sultingos - nusunkite) morkas ir gerai išmaišome. Pailgą kepimo formą ištepame sviestu ir apibarstome trupučiu miltų. Pilame masę ir šauname į 180° temperatūros orkaitę, kepame valandą, o patikrinti mediniu pagaliuku - jį ištraukus jis turi būti sausas. 

Kol pyragas kepa paruoškime glaistą - kreminį sūrį sumaišime su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Glaistą tepame kai pyragas atvėsta ir apibarstome riešutais. Skanaus !