Morkų pyragas
04/12/2022
Desertas pusryčiams anokia čia naujiena! O dar kai taip gardu - tiesiog negalima atsispirti ! Išmėginkit - tikrai tikrai patiks ! Greitas ir svarbus patarimas - morkas rinkitės šviežias ir pilnas skonio, kitu atveju "plastmasės" morkos neduos tinkamo skonio efekto.
Reikės:
°3 kaušiniai
°140 g rudojo cukraus
°250 g smulkiai tarkuotų morkų
°130 ml alyvuogių aliejaus
°200 g miltų
°2 šaukšteliai kepimo miltelių
°šaukštelis citrinos žievelės
°2 šaukštai cunamono
°1 šaukštas malto imbiero
°žiupsnelis druskos
Glajui:
°100 g kreminio sūrio
°2 šaukštai cukraus pudros
°šaukštas citrinos sulčių
°saujelės mėgiamų riešutų
Ruošiame: kiaušinius išsukame su cukrumi, pilame aliejų. Miltus atskirai sumaišome su druska, kepimo milteliais, imbieru, cinamonu, citrinos žievele ir viską beriame į bendrą masę - gerai išmaišome. Dedame (jei morkos labai sultingos - nusunkite) morkas ir gerai išmaišome. Pailgą kepimo formą ištepame sviestu ir apibarstome trupučiu miltų. Pilame masę ir šauname į 180° temperatūros orkaitę, kepame valandą, o patikrinti mediniu pagaliuku - jį ištraukus jis turi būti sausas.
Kol pyragas kepa paruoškime glaistą - kreminį sūrį sumaišime su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Glaistą tepame kai pyragas atvėsta ir apibarstome riešutais. Skanaus !