Kalakutienos, cukinijos ir porų lietiniai

02/03/2022

Šis pusrytis mūsų namuose yra klasika. Visuomet valgome šviežius, bet visuotem jų yra ir šaldymo kameroje, kad Rokas išsikeptų ryte prieš darbą, arba įsidėtų į maisto dėžutę. Labai visapusiškas patiekalas, tinkantis sotiems pusryčiams, tiek pietums. Pabandom !


Reikės:

°2 kiaušiniai

°200 ml pieno

°100 g miltų

°žiupsnelis druskos, pipirų

°2 šaukštai aliejaus

°apie 400 g maltos kalakutienos

°maža cukinija

°pusė poro

°šaukštas tepamo sūrelio

°sviesto kepimui

°graikiško jogurto pateikimui


Ruošiame: kiaušinius išsukame su puse kiekio pieno, druska. Suberiame visus miltus ir labai gerai išsukame, o tuomet maišant supilame likusį pieną, pilame aliejų. Tokiu būdu išvengsite gumulų. Kepame ant sausos keptuvės, plonus, bet patarčiau ne permatomus, kad sukant su įdaru, blynai nesuplyštų. Tuo pačiu metu kitoje keptuvėje ant ištirpinto sviesto kepiname kalakutieną, kartu su smulkiai kubeliais supjaustyta cukinija ir poru. Beriame druskos ir pipirų. Į iškeptą faršą dedame šaukštą tepamo sūrelio ir maišant išlydome. Į vieną blyną dedame 2 šaukštus kalakutienos masės ir užlenkus du galus susukame į ritinėlį. Prieš valgant apkepame svieste ir valgome su graikišku joggurtu. Skanaus !