Užkepta brioche

09/02/2022
Man rodos šis pusrytis tinka tiek lėtam rudenėjančiam savaitgalio rytui, tiek greitai darbo dienos pradžiai. Nes greita, skanu ir labai sotu. O svarbiausia - visko rasite savo šaldytuve arba improvizuosite!

Reikės:

°2 brioche duonos kepaliukai

°100 g sviesto

°2 šaukštai garstyčių

°3 skiltelės česnako

°gera sauja mėgiamo fermentinio sūrio 

°2 šaukštai kietojo sūrio

°mocarella sūris 

°mėgiamas vytintas/virtas kumpis 

°ryšulėlis krapų 



Ruošiame: į kambario temperatūros sviestą įspaudžiame česnako skilteles, susmulkiname krapus ir išmaišome. Brioche duoną pjaunama išilgai ir tepame trečdaliu paruoštu sviestu, ištepame garstyčiomis, beriame sūrį, tuomet kietąjį sūrį, plėšome mocarelą ir dedame mėgiamą virtą ar kitokį kumpį, tinka rūkyta vištiena. Tuomet uždedame ant viršaus perpjautą brioche duoną ir paviršių ištepame likusiu sviestu. Šauname į 170° temperatūros orkaitę, kepame iki 10 minučių, kol paviršius lengvai apskrunda, o sūris išsilydo.