Riešutų sviestas

06/14/2022
Naminis riešutų sviestas - kas gali jo nemėgti. Jis puikiai tinka gardinti košes, valgyti su brioche duona. O naminis riešutų sviestas smagus tuo, kad galima jį pasigaminti iš savo mėgiamų riešutų bei gardinti mėgstamu skoniu. Vanile, cinamonu, imbieru. Beje pastarąjį meginsiu per Kalėdas. 

Ruošiame:

° 150 g migdolų

° 150 g žemės riešutų ( be luobelės)

° 150 g lazdyno riešutų

° 2 šaukštai cukraus pudros

° arbatinis šaukštelis vanilio cukraus 


Ruošiame: visus riešutus išberiame ant 3 skirtingų skardų ( kitu atveju bus sunku kontroliuoti kepimą ir juos išimti). Dėkite į 180° temperatūros orkaitę ir kelias minutes skrudinkite. Gaminant pirmą kartą stebėkite procesą, nes visi riešutai skirtingai skrunda. Kepinkite tol kol lengvai paruduos. Būtinai atvėsinkite, o nuo lazdyno riešutų trindami tarp rankų arba rankšluostėlio nulupkite luobelę. Atvėsintus riešutus meskite į kombainą ir iš pradžių malkite lėtai, tuomet eigą pagreitinkite. Suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Malkite tol, kol riešutai nuo trupinių, išskirs aliejų ir taps tiršta vientisa masė. Paruoštą riešutų sviestą supilkite į sandarų stiklainiuką ir laikykite šaldytuve, prieš naudojant palaikykite kambario temperatūroje - lengviau tepsis.