Receptai 

Vakar vakare pagaminau, o šiandien pasigardžiuodama valgau prie rytinės kavos. Gal ir ne pusryčiai, gal ir ne pagal taisykles, bet man prie ankstyvo ryto kavos pats tas. Pamėgink ir Tu pasigaminti šių batonėlių versiją.

Yra skaniausi avižiniai sausainiai ( jų receptą gali rasti žemiau) ir yra greičiausi avižiniai sausainiai. O šiaip, kai esi avižinių sausainių gerbėjas, tinka visokie. Bet rytui, prie gardžios arbatos, norisi greitų ir skanių sausainių, tad siūlau išmeginti šį - trapių, labai garždių ir greit paruošiamų avižinių sausainių variantą. Paruoši vos per...

Žinai, aš taip pat dažnai, kaip ir Tu pusryčiams renkuosi sumuštinius. Juk ne kasryt prisikepsiu bandelių ir neprisidarysiu naminių varškės sūrelių. BET. Jei juos darau, visuomet darau ne vieno skonio. Man tai labai neįdomu. O kelių rūšių sumuštiniai pusryčius paverčia nenuobodžius.

Skamba CRAZY!? Bet ir yra crazy skanu!
Man visuomet, kai pagalvoju apie manų košę, prieš akis iškyla "darbų" pamokos mokykloje (jei jos taip vadinosi), na žinote, kur berniukai eidavo dirbti su medžiu, o mergaitės mokėsi gaminti valgyti. Tai buvo mano pirmas kartas, kai virėme manų košę ir ji gavosi gumuliuota. Tai skaitėsi kaip klaida, nors žinot,...

Dar vis dar vis, šaldytuve karaliauja moliūgas. Paskutiniame įraše gali rasti moliūgo tyrės blynelių receptą, o šį kartą - tarkuoto moliūgo. Kitokia tekstūra pakeičia skonį, tad bandom ir šiuos!

Moliūgas!!! Rudens tema. Arba, maistas taip pat turi madas. Namuose pilna moliūgo ir kai jau truputį pabodo trinta moliūgo sriuba, galvojau, kaip juos išnaudoti pusryčiams! Tad blynai. Juos gaminau dvejais būdais, nes labai įdomu eksperimentuoti ir "atrasti" naujus skonius! Pirmasis bandymas - traškūs ir purūs moliūgo tyrės blynai.

Aš esu pamišusi dėl duonos, tiek tamsios tiek šviesos, su sėklomis. Man jos visos skaniausios su moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis. Tad issikepiau pati duonos ir galvojau kaip skaniai čia ją dar šiltą suvalgius. Obuoliai! Juk dabar jų gazas! Tad pasidariau obuolių košės su vanile.....ir, kaip mano senelis sakydavo, ausys klapsėjo valgant.

Prikepiau iš vakaro Rokui bandelių su varške ir obuoliais, kad ryte atsikėlęs tik arbatos užsitaisytų, skaniai papusryčiautų ir lėktų į darbus.

Kruasanai, krosasentai, krosaniukai. Vadinsiu juos išradimu, nes toks gardus dalykas, kad manau nėra žmogaus, kuris jų nemėgsta. O mes dar Lidl parduotuvėse "užgaudėm" šviežutėlius, dažniausiai dar šiltus kruasanus su sūriu ir kumpiu, todėl šios idėjos sekami, sugalvojome užkeptus kruasanus, kuriuos įdaryti gali kaip tik panorėjęs. Pvz.: su...

Tu tikrai valgai bandeles pusryčiams! Kuo skiriasi pyragas nuo bandelės ryte?😀Niekuo! O už lango pykstant rudeniui savo namuose aš noriu gardžių kvapų. Imbiero ir obuolių! Tad siūlau tau pradėti rytą gerai! Nes šie kvapai Tave teigiamai nuteiks, skonis nustebins ir žinau, Tu suteiksi šiai dienai naują šansą!

Garantuoju, jog Tavo namuose, kaip ir mano, šiuo metu apstu obuolių. Ir Tu, kaip ir aš, suki galvą, ką su jais daryti, kad nesupūtų, nes mama gi tiek įdėjo. Ir blynus kepiau su obuoliais ir pyragą, bet pusryčiams ( kai tingisi) obuoliai puikiai tinka. Šį kartą skrebutis su obuoliais su šviežutėliu medumi per 3 minutes.

Rokas juos įsimylėjo. Tik tiek galiu pasakyti. Galvojau, kad jų užteks keletui dienų, na nes ar jūs suvalgote visus nusipirktus sūrelius per vakarą? Nes šiuos tai tiesiog sunaikinome per dieną.

Greiti ir beprotiškai sotūs. Svarbiausia, kad kiekvienas čia gali interpretuoti ir daryti kaip nori. Pridėti pievagrybių, keptų svogūnų, pakeisti raudonas pupeles į baltas, nevalgyti skrebučio ir t.t. Mūsų interpretacija tokia.

Aš nemėginsiu nepasididžiuoti, bet tai yra patys skaniausi mano pusryčiai gyvenime! Žinot kodėl? Ne tik dėl to, kad receptas geras, bet ir dėl to, kad valgiau juos iš savo rankomis gamintų lėkščių!
O jei apie varškėčius, tai pagaliau pagrindinį raktą, kaip juos paversti tobulus ir kokią klaidą dariau anksčiau. O gi kepiau kuo greičiau ant kuo...

Vafliai man visada buvo misija neįmanoma. Tai per maži, tai neiškilę, tai netraškūs. Su jais tikrai yra reikalų. Tad aš visuomet esu paieškose. Ši kartą vaflius gaminau su kremine varške. Skanūs, trapūs. Pamėgink ir Tu!

Skamba įdomiai, tiesa? Kakava sūriame blyne. Bet skonis labai geras, o jei jo bijai, paprasčiausiai kakavos nedėk. Šis pusrytis blynų mylėtojama, kuriems įprasti blynų formatai pabodo. Man atrodo, kad kartais, pateikus klasiką kitaip ir bent vienu produktu paturbintus - pats nustebsi, kaip paprasta tuo žongliruoti.

Labai labai geras ir greitas pusrytis. Tinkantis tiek namuose greitam rytui, tiek įsidėti į pusryčių dėžutę išsinešimui.

Sep 16

Akis

Tokia man rodos klasikėlė. Ši AKIS visiems žinoma nuo vaikystės. Aš ją dažniausiai kepdavau su balta duonos rieke, primarmaliodavau ant viršaus sluoksnį pomidorų padažo sumaišyto su majonezu ( siaubeli), tačiau čia taip pat puikiai tinka ir baltas pieniškas batonas. Tad, nagi, prisiminkime klasiką greitam rytui.

Labai netikėtai gimusi pusryčių idėja. Na kaip netikėtai - blynų tortas nėra naujas išradimas, tačiau dažnai mūsų pusryčius diktuoja turimi produktai šaldytuve. Taip įvyko ir šį kartą, nes jis buvo pustuštis. Reikėjo suktis. Norėjom blynų, bet aš esu labiau "mėsėdė", nei saldumynų mėgėja. Tad sumiksavom norus ir wuolia!

Kai visi turi savo skaniausius saldainius, vaflius, keksiukus. Tai aš turiu savo favorite sausainius. Visuomet pirmu taikiniu einu prie avižinių sausainių. O kai šiuos išmėginsi kepti pats, nebesustosi jų kepti. Visų pirma sveiki, o antra ir svarbiausia - labai skanūs.

Galbūt savaitgalio rytą reikėtų paversti tradicija su čirviniais blynais! Čirviniai man primena vaikystę pas močiutę, su namine braškių uogiene. Pamenu, dėdė 'užrodė' gerą makliavonę šalia blynų - uogienę sumaišyti su grietine . Bet juk mūsų prisiminimai turi skonius ir kvapus, tai ir yra žaviausia.

O ar matei, kur OK, But First Breakfast pusryčiauja? Užsuk, čia pilna rekomendacijų.