Lietinio vokas su kakava ir keptu putpelės kiaušiniu
09/23/2020
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000281-c71eec71f0/InFrame_1600261455425.jpg?ph=2557545630)
Skamba įdomiai, tiesa? Kakava sūriame blyne. Bet skonis labai geras, o jei jo bijai, paprasčiausiai kakavos nedėk. Šis pusrytis blynų mylėtojama, kuriems įprasti blynų formatai pabodo. Man atrodo, kad kartais, pateikus klasiką kitaip ir bent vienu produktu paturbintus - pats nustebsi, kaip paprasta tuo žongliruoti.
Reikės:
°1 kiaušinis
°250 ml pieno
°žiupsnelis druskos
°šaukštas kakavos
°3 šaukštai miltų
°šaukštas alyvuogių aliejaus
°2 putpelių kiaušiniai
°vytintas kumpis pagal skonį
°salotos, pomidoriukai, sezamo sėklos pateikimui
Ruošiame: kiaušinį išplakame, pilame pieną, pasūdome. Beriame miltus ir kakavą, gerai išsukame, kad neliktų gumuliukų, tešla būtų skysta, bet ne kaip vanduo. Įpilame aliejaus. Iškepame lietinius. Iš lietinio suformuojame voką, į jo užlenktus kampus dedame vytinto kumpio, o į vidurį įmušame putpelės kiaušinį, pabarstome druska. Dedame į keptuvę, uždengiame dangčiu ir kepame ant lėtos ugnies 3-4 minutes. Pateikiame su salotomis, pomidoriukais, sezamo sėklomis.