Greičiausi avižiniai sausainiai

11/06/2020

Yra skaniausi avižiniai sausainiai ( jų receptą gali rasti žemiau) ir yra greičiausi avižiniai sausainiai. O šiaip, kai esi avižinių sausainių gerbėjas, tinka visokie. Bet rytui, prie gardžios arbatos, norisi greitų ir skanių sausainių, tad siūlau išmeginti šį - trapių, labai garždių ir greit paruošiamų avižinių sausainių variantą. Paruoši vos per 10 minučių, o kepimas užtruks tik 15 minučių.


Reikės:

°200 g sviesto

°200 g cukraus

°2 kiaušiniai

°125 g miltų

°2.5 stiklinės avižinių dribsnių

°pusė arb.šaukštelio kepimo miltelių

°pusė arb.šaukštelio druskos


Ruošiame: sviestas turi būti kambario temperatūros - minkštas. Jį labai gerai iki baltumo išsukame kartu su cukrumi. Tuomet mušame po vieną kiaušinį ir taip pat gerai išsukame. Čia bus purumo ir lengvumo priežastis. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir truputį sumaltais avižiniais dribsniais. Juos galite dėti stambius, lengvai pamaltus, ar visai sumaltus į miltus, čia, kaip jūsų skonis reikalauja. Aš mėgstu lengvai pamaltus. Galiausiai viską maišome rankomis kartu. Masė gaunasi vientisa ir lengvai klauso. Formuojame šaukšto dydžio rutuliukus, o vėliau įspaudžiant ir apskritinimus. Dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, bet būtinai palikdami kelių cm tarpus, nes jie šiek tiek išsiplės. Kepame 15-20 minučių, 180 laipnsių temperatūros orkaitėje. Skanūs jie iš katik iškepti, bet traškesni bus atvėsę.