Vanilinė obuolienė su namine duona

10/22/2020
Aš esu pamišusi dėl duonos, tiek tamsios tiek šviesos, su sėklomis. Man jos visos skaniausios su moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis. Tad issikepiau pati duonos ir galvojau kaip skaniai čia ją dar šiltą suvalgius. Obuoliai! Juk dabar jų gazas! Tad pasidariau obuolių košės su vanile.....ir, kaip mano senelis sakydavo, ausys klapsėjo valgant. 

Reikės:

Duonai

°3 stiklinės miltų 

°1.5 stiklinės šilto vandens

°7 g sausų mielių 

°žiupsnelis druskos 

°pusė saujos lukštentų saulėgrąžų 

°sauja moliūgo sėklų 

Obuolienei.

°5 obuoliai 

°pusė stiklinės cukraus

°šaukštas vanilės 

°cinamono lazdelė 


Ruošiame: duonos ruošimo eigą gali rasti ankstesniuose įrašuose, bet trumpas priminimas: miltai+druska+sėklos. Pusė stiklinė vandens +mielės. Pilame į miltus, tada likusį vandenį, išminkome, pakildiname, suformuojame, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Obuolienė - obuolius supjaustome smulkiais kubeliais, beriame į puodą, suberiame cukrų, vanilę ir perlaužtą cinamono lazdelę. Kaitiname nuolat maišydami, kol obuoliai gražiai pasileis ir taps pusiau tyre, pusiau liks kubeliai. Prieš valgant išimame cinamono lazdelę.