Užkepti sviestiniai rageliai

10/15/2020
Kruasanai, krosasentai, krosaniukai. Vadinsiu juos išradimu, nes toks gardus dalykas, kad manau nėra žmogaus, kuris jų nemėgsta. O mes dar Lidl parduotuvėse "užgaudėm" šviežutėlius, dažniausiai dar šiltus kruasanus su sūriu ir kumpiu, todėl šios idėjos sekami, sugalvojome užkeptus kruasanus, kuriuos įdaryti gali kaip tik panorėjęs. Pvz.: su vakarykščiais kepsnelių likučiais, nes visą gardumą čia diktuos ponas krosasenas. 

Reikės:

°sviestiniai rageliai (nebūtinai švieži) 

°tepamas sūrelis (kokio tik norite skonio) 

°vytintas kumpis, mėgiamas saliamis, o gal pieniška dešrelė (aš naudojau vakar vakarienės likusį vištienos kepsnelį) 

°olandiškas sūris 

°pomidorai dideli ir vyšniniai pomidoriukai 

°balzaminis kremas


Ruošiame: daug pasakot nereikia. Perpjaunam ragelį išilgai pusiau. Tepame sūrelį, dedame mėgiamą mėsytę, sūrį, supjaustytą pomidorą ir šauname į 180 laipsnių orkaitę, kepam 5 minutes, kol sūris išsilydo. Pateikiame su pomidoriukais ir balzaminiu kremu.