Ryžių pyragas su geltonosiomis slyvomis

09/02/2020
Tobulas derinys lietingam rugsėjui ir lėtiems savaitgalio rytams. Siūlau pažaisti virtuvėje. Labai skanus vėlyvųjų pusryčių variantas 🥭. 

Reikės :

 °200 g apvaliųjų ryžių 

°250 ml pieno 

°250 ml grietinėlės 

°1 cinamono lazdelė 

°2 arb.š.vanilinio cukraus 

°4 kiaušiniai 

°100 g cukraus 

°sviesto kepimo formai ištepti 

°sauja geltonųjų slyvų (priklauso nuo kepimo formos dydžio). Taip pat skanu su kriaušėmis. 


Ruošiame: ryžius išverdame ir gerai nuvarviname. Į puodą pilame pieną, grietinėlę, dedame cinamono lazdelę ir beriame vanilę. Kaitiname 5 minutes ir trumpam paliekame, kad pritrauktų cinamono skonį. Išimame lazdelę. 

Kiaušinių trynius išsukame su 70 g cukraus, tuomet po truputį pilame pieno mišinį ir gerai maišome. Kai viską supilame, gerai išmaišome, suberiame ryžius. 

Kepimo skardą ištepame sviestu ir apibarstome vienu šaukštu cukraus. Supilame paruoštą masę. Slyvas pjaustome pusiau ir sumaišome su likusiu cukrumi. Dėliojame slyvas ant supiltos masės. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių, kol gražiai apskrus ir sustings. Prieš valgant, BŪTINAI palikite pastovėti bent pusvalandį, o geriausia ir valandą, kad gerai sutvirtėtų.