Moliūgo blyneliai. Vol.1

10/24/2020
Moliūgas!!! Rudens tema. Arba, maistas taip pat turi madas. Namuose pilna moliūgo ir kai jau truputį pabodo trinta moliūgo sriuba, galvojau, kaip juos išnaudoti pusryčiams! Tad blynai. Juos gaminau dvejais būdais, nes labai įdomu eksperimentuoti ir "atrasti" naujus skonius! 

Pirmasis bandymas - traškūs ir purūs moliūgo tyrės blynai.


Reikės:

°moliūgo (nulupto, paruošto be sėklų apie 200 g) 

°1 kiaušinis 

°žiupsnelis druskos 

°pusė stiklinės kefyro 

°pusė stiklinės pieno 

°pusė stiklinės miltų 

°pusė arb.š.kepimo miltelių 

°aliejus kepimui 

°graikiškas jogurtas pateikimui



Ruošiame: moliūgus supjaustome dideliais kubeliais, kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol suminkštėja. Sumalame į tyrę. Įmušame kiaušinį, beriame druską, pilame pieną ir kefyrą. Beriame miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome. Kepame keptuvėje ant lėtos ugnies. Patiekiame su jogurtu.