Tobuli varškėčiai

10/02/2020
Aš nemėginsiu nepasididžiuoti, bet tai yra patys skaniausi mano pusryčiai gyvenime! Žinot kodėl? Ne tik dėl to, kad receptas geras, bet ir dėl to, kad valgiau juos iš savo rankomis gamintų lėkščių!

O jei apie varškėčius, tai pagaliau pagrindinį raktą, kaip juos paversti tobulus ir kokią klaidą dariau anksčiau. O gi kepiau kuo greičiau ant kuo didesnės ugnies ir naudojau trintą varškę. NENAUDOKITE. Su stambia varške 100 kartų skaniau. Varškė išslydo, netampa guminė. Tai šių klaidų nedarykite ir Jūs ! 


Reikės:

°200 g liesos varškės (stambios, ne trintos) 

°2 šaukštai cukraus (arba pudros) 
°1 kiaušinis 

°1 arb.š.kepimo miltelių 

°4-5 šaukštai miltų 

°šaukštas grietinės 

°pateikimui: cukraus pudra, vynuogės, agavų sirupas ir citrininė mėta


Ruošiame: į varškę beriame cukrų, kepimo miltelius, mušame kiaušinį, dedame grietinę. Labai gerai išmaišome, lengvai patrinant varškę. Suberiame miltus. Rankomis suformuojame norimo dydžio ir storio blynelius ir kepame keptuvėje, NUOLATOS vartant ant mažos ugnies. Kepame kol pasipučia ir apskrunda.