Bandelės su varške ir obuoliais

10/21/2020
Prikepiau iš vakaro Rokui bandelių su varške ir obuoliais, kad ryte atsikėlęs tik arbatos užsitaisytų, skaniai papusryčiautų ir lėktų į darbus. 

Reikės:

°1.5 stiklinės miltų 

°pusės stiklinės šilto vandens 

°6 g sausų mielių 

°1 kiaušinis 

° 1.5 stiklinės cukraus 

°200 g varškės 

°100 g sviesto 

°šaukštas vanilės 

°4 obuoliai 

°citrinos sulčių pagal skonį (aš dėjau gerus du šaukštus) 


Ruošiame: į puodelį beriame sausas mieles, šaukštą cukraus ir 4 šaukštus šilto vandens. Išmaišome. Į miltus kartu su puse stiklinės cukraus pilame šiltą vandenį ir paruoštas mieles. Tešlą gerai išmaišome, išminkome ir paliekame pakilti bent pusvalandžiui, uždengus sausu rankšluosčiu. Į varškę beriame likusį cukrų, vanilę, mušame kiaušinį, citrinos sultis. Labai gerai išsukame arba sutriname su blenderiu. Įpjaustome labai smulkiai supjaustytus obuolius. Kai tešla pakilo, iškočiojame kelių cm storio, paviršių ištepame ištirpintu sviestu ir dedame varškės masę. Ją pasklaidome po visą plotą. Susukame tešlą į ilgą sraigę ir supjaustome į atskiras bandeles. Dedame į sviestu pateptą kepimo formą ir šauname į 180 laipsnių orkaitę kepti 30-40 minučių (priklauso nuo bandelių dydžio) , kol gražiai apskrus.