Naminiai varškės sūreliai

10/06/2020
Rokas juos įsimylėjo. Tik tiek galiu pasakyti. Galvojau, kad jų užteks keletui dienų, na nes ar jūs suvalgote visus nusipirktus sūrelius per vakarą? Nes šiuos tai tiesiog sunaikinome per dieną.

O kas dar čia yra smagiausia, kad sūrelius gali gaminti su papildomais, savo mylimais skoniais. Su vanile, šokolado gabaliukais viduje, karamele, marcipanų gabaliukais, kokoso drožlėmis ir t.t. ir t.t. Aš dariau klasiką - su aguonomis. 

Reikės:

°200 g varškės (stambios) 

°2 šaukštai cukraus pudros

°50 g sviesto ( arba kokoso aliejaus) 

°šaukštas aguonų 

° apie 100 g konditerinio šokolado (juodas/baltas) 


Ruošiame: į varškę suberiame cukraus pudra ir supilame 30 g ištirpinto sviesto. Su blenderiu sutriname iki vientisos lipnios masės. Suberiame aguonas. Išmaišome. Suformuojame norimo dydžio ir formos sūrelius. Man gavosi 8 vnt. Dedame į kamerą bent 20 minučių. Tuo metu ant garų vonelės išlydome šokoladą, dedame likusius 20 g sviesto. Išmaišome. Merkiame sūrelius į šokoladą, gerai iš visų pusių aptepame šokoladu ir dedame atgal į kamerą dar 15 minučių. Tuomet jau galime valgyti ir laikyti šaldytuve.