Sūrus blynų tortas

09/10/2020
Labai netikėtai gimusi pusryčių idėja. Na kaip netikėtai - blynų tortas nėra naujas išradimas, tačiau dažnai mūsų pusryčius diktuoja turimi produktai šaldytuve. Taip įvyko ir šį kartą, nes jis buvo pustuštis. Reikėjo suktis. Norėjom blynų, bet aš esu labiau "mėsėdė", nei saldumynų mėgėja. Tad sumiksavom norus ir wuolia! 

Reikės:

°2 kiaušiniai 

°300 ml pieno 

°stiklinė miltų 

°druska, pipirai

°2 šaukštai kokosų aliejaus (arba alyvuogių) 

°100 g mėgiamo faršo (kiaulienos, jautienos..) 

°1 indėlis konservuotų pomidorų savo sultyse

°100 g kietojo sūrio 

°mažas svogūnas 

°2 šaukštai pomidorų padažo 

°keletas pievagrybių 


Ruošiame: iš kiaušinių, pieno, druskos, miltų ir kokosų aliejaus paruošiame lietinių masę. Aš kiaušinius išsuku su druska, pilu pusę pieno normos ir visus miltus, gerai išmaišau, kad neliktų gumuliukų, o tuomet skystinu su likusiu pienu. Supilu aliejų ir kepu lietinius. Man gavosi apie 15. Tuomet puode kepinu supjaustytą svogūną su pievagrybiais. Trumpai apkepu ir dedu faršą. Gerai viską apkepu, beriu prieskonius. Tuomet dedu konservuotus pomidorus ir pomidorų padažą. Viską pakaitinu kelias minutes. Tuomet su blenderiu visą masę pamalu. Jei nenorite, galite nemalti, man norėjosi lygaus "torto". Tuomet sluoksniuojame tortą. Į kepimo formą dedame blyną, pilame pora šaukštu masės, vėl dedame blyną ir vėl masę. Į kai kuriuos sluoksnius (jei nori į visus) ant masės užbarstome tarkuotą kietąjį sūrį. Paskutinis blynas turi būti užlietas mase ir apibarstytas sūriu. Šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepti 15-20 minučių.