Skaniausi avižiniai pusryčių sausainiai

08/28/2020
Kai visi turi savo skaniausius saldainius, vaflius, keksiukus. Tai aš turiu savo favorite sausainius. Visuomet pirmu taikiniu einu prie avižinių sausainių. O kai šiuos išmėginsi kepti pats, nebesustosi jų kepti. Visų pirma sveiki, o antra ir svarbiausia - labai skanūs. 

Reikės:
°1 kiaušinis 

°50 g kokoso sviesto 

°50 g sviesto 

°50 g cukraus 

°arb.š.vanilinio cukraus 

°žiupsnelis druskos 

°arb.š.cinamono

°1 stiklinė avižinių dribsnių 

°pusė stiklinės miltų 

°keletas juodo šokolado plytelių



Ruošiame: avižinius dribsnius sumalame iki miltų. Į juos suberiame paprastus miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išlydome kokoso sviestą su paprastu sviestu, sudedame cukrų, cinamoną ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome, tuomet įmušame kiaušinį ir plakame iki purumo. Tuomet į šią masę beriame paruoštus miltus. Išmaišome. Formuojame norimo dydžio sausainius ir dedame į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi. Šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame 15-20 minučių.

Tuo metu juodą šokoladą (čia greičiausias ir lengviausias variantas, jei nenori gaminti naminio šokolado) ištirpiname ant garų vonelės ir tepame ant atvėsusių sausainių.