Pomidorų balius arba kapotos tešlos išklotinė su kietuoju sūriu

09/08/2020
Užsiauginom savų pomidorų! Nepatikėsit kur, bet daugiabučio balkone! Man Roko mama ir mano močiutė davė daigų visokiausių spalvų ir formų pomidorų. Ir kas yra smagiausia, visi prigijo ir davė vaisių! 

🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅

 Tad, kad jau namai lūžta nuo šių šaunuolių, reikia sugalvoti jiems skanų pusryčių pavidalą. Siūlau išmėginti šį pusrytį, nes garantuoju, kad patiks. Ir nepasiduok tinguliui "tai teks minkyt tešlą". 


Reikės:

°100 g sviesto 

°100 g jogurto 

°druskos, pipirų 

°apie 1.5 stiklinės miltų 

°2 kiaušiniai 

°100 g kietojo sūrio 

°pomidorai 


Gaminame: miltus beriame ant stalo, ant jų dedame šaltą sviestą ir peilio pagalba kapojame maišant su miltais. Tuomet dedame jogurtą, pasūdome ir rankų pagalba suminkome tešlą. Miltų gali reikėti dar - tešla turi būti tvirta ir nelipti prie rankų. Dedame į šaldytuvą, o tuo metu, kiaušinius išplakame, įtarkuojame sūrį, pasūdome ir beriame pipirų. Paruoštą tešlą iškočiojame kelių cm storio ir norimos formos. Ant tešlos paviršiaus pilame kiaušinio plakinį palikdami kelių cm tuščius kraštus, kad neišbėgtų. Ant viršaus pjaustome pomidorus ir šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 15-20min. Priklauso nuo tešlos storio. Kepame kol sūris gražiai apskrunda.