Užkepti prancūziški skrebučiai su grietinėle ir medumi

08/21/2020

Čia yra WOW!!!
Pati negaliu pamiršti, koks nerealus skonis!
Užkepti prancūziški skrebučiai su grietinėle ir medumi! 


Reikės:

°1 pakelio pieniškos batono

°1 kiaušinio

°4 šaukštai cukraus

° 250 ml pieno

°100 ml grietinėlės

°50 g sviesto

°4 šaukštai medaus 


Ruošiame: kiaušinį išplakame su 2 šaukštais cukraus ir pienu. Kiekvieną batono riekelę merkiame į plakinį ir dedame į kepimo formą (ją patariu iškloti kepimo popieriumi). Tuomet atskirai išlydome sviestą, beriame likusį cukrų, grietinėlę. Plakinį užpilame ant suformuoto 'pyrago'. Šauname į 170 laipsnių temperatūros orkaitę, 15-20 minučių. Vos tik išėmus, aplaistome medumi. Medus issilydys ir taps karamelinis.
Viršus traškus, dugnas susikaramelizavęs ir minkštutis...mmmmm.....