Užkepti lietiniai su bri
Aš labai dažnai prisigaminu lietinių iš anksto ir užsišaldau, kad tuo atveju, kai ateina tas tingusis rytas, galėčiau greitai paruošti skanius pusryčius. Čia patarimas ateičiai. O dabar pamėginkime užkepti lietinius.
Reikės:
-1 kiaušinis
-400 ml pieno
-druska
-šaukštas alyvuogių aliejaus
-5-6 šauktai miltų
-mėgiamos daržovės: svogūnas, pievagrybiai, cukinija
-bri sūris (pagal skonį)
-sauja kietojo sūrio
-mocarella
Ruošiame: kepame lietinius. Kiaušinį išplakame su žiupsneliu druskos, pienu, suberiame miltus ir įpilame alijiejų. Kad tešla būtų vientisa naudokite blenderį arba mano būdą - supilti visus miltus iš pradžių ir pieno pagalba reguliuoti tirštumą ir vientisumą. Pasirinktas daržoves supjausčius į kubelius pakepinti, įplėšyti bri ir mocarellą. Įdaryti paruoštu įdaru lietinius, sudėti į kepimo formą, apibarstyti kietuoju sūriu ir kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.