Trupininis pyragas su geltonomis ir raudonomis slyvomis

08/21/2020

Prisirpusį vasaros derlių reikia kūrybingai sunaudoti.
Tai mano vaikystės firminis, karštas trupininis pyragas su geltonomis ir raudonomis slyvomis. O ryte gali jį traktuoti kaip pusritį. Ar tam yra taisyklės?


Reikės:

-4 kiaušiniai

-300 g cukraus

-200 g sviesto

-arb.s.kepimo miltelių

-apie 200 g miltų

-poros saujų slyvų (priklauso nuo jūsų turimos kepimo formos dydžio)

-pora arb.š.vanilinio cukraus


Ruošiame: kiaušinius išsukame kartu su 150 g cukraus, supilame išlydytą sviestą, beriame kepimo miltelius ir sudedame miltus. Minkome. Tešla turi nelipti prie pirštų. Dedame ją į šaldytuvą, kol paruošime įdarą. Slyvas sutvarkome išimdami kaulukus ir perpjaudami į 4 dalis, sumaišome su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kepimo skardą išklojame 3/4 tešlos, dedame slyvų įdarą, o ant viršaus burokine tarka užtarkuojame likusią tešlą. Šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepti 30 - 40 minučių, kol gražiai apskrus. Valgykite truputį praaušusį.