Trupiniai su aviečių uogiene

08/19/2020

Šie pusryčiai įvyko labai greit, kai pamačiau, kad mama verda aviečių uogienę..
Teliko išsikepti traškius saldžius trupinius, ir valgyti juos kartu su karšta uogiene ir jogurtu. 


Reikės:

-4 kiaušiniai

-4 tryniai

-50 g cukraus

-žiupsnelis druskos

-180 g ištirpinto sviesto

-2 stiklinės miltų

-ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių  

-jogurtas

-mamos aviečių uogienė


Ruošiame: tešlą iš ingredintų. Trynius labai gerai iųplakame iki purumo, tuomet mušame kitus kiaušinius ir poakame kartu su cukrumi, druska. Pilame sviestą, kepimo miltelius ir miltus. Tešla turi būti tvirta ir nelipti prie pirštų. Dedam į šaldytuvą, kad tešla pailsėtų bent 15 minučių, o tada ant kepimo popieriaus sutarkuojame ją su burokone tarka. Kepame trupinius apie 15-2 minučių, 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Valgome kartu su jogurtu ir uogiene, kaip dribsnius.