Tobuli kūčiukai

12/15/2020
Na, ką gi! Kažkodėl turiu nuojautą, kad tokių kaip aš, kurie pirmą kartą gyvenime bus atskakingi už 12os patiekalų kūčių stalą ir šv. Kalėdų gardumynas yra ne vienas!✨ Nors šis tinklaraštis ne apie tai, bet kūčiukai labai "lankstūs", jie kaip užkandis, o su pienu arba aguonpieniu - ir gardūs pusryčiai! Saldūs, su daug aguonų ir minkšti kūčiukai - man skaniausi! 

Reikės:

°250 ml pieno 

°150 g cukraus 

°2 šaukštai aliejaus 

°žiupsnelis druskos 

°12 g sausų mielių 

°150 g aguonų 

°450 g miltų 



Ruošiame: į dubenėlį beriame mieles, šaukštą cukraus ir pora šaukštu šilto pieno. Paliekame. O tuo metu į likusį pieną beriame likusį cukrų ir lėtai šildome ant mažos kaitros, kol jis ištirps, pilame aliejų ir mieles. Gerai išmaišome. Kitame dubenyje persijotus miltus sumaišome su aguonomis ir druska. Pilame pieną ir viską rankomis išminkome. Paliekame šiltai bent pusvalandžiui tešlai lengvai pakilti. Tuomet formuokite "gyvatėles", pjaustykite į mažus kąsnelius. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, apie 10 minučių, kol gražiai apskrunda.