Tarp obuolių apkepo ir tarp pyrago

08/20/2020

Istorija labai paprasta. Atsikeli, matai ką turi šaldytuve ir bandai atsispirti "nuobodaus sumuštinio" šauksmui - SUSITEPK MANE, GREITA GI, NESUNKU GI, KO ČIA PRISIGAVOJI MANDRYBIŲ...
Dar kita istorija, aš pratinu Roką valgyti vis kitokius pusryčius kasdien. Nes pvz jis, jei namuose yra kumpelis - tai jo visi pusryčiai bus KUMPELIO SKONIO,  O tada prasideda : nesugalvoju ko noriu, atsibodo, neskanu...
FAKTAS, net kurį rytą prieš darbą, jis tokio apkepo nesikeps (o ką gali žinoti), bet savaitgaliui IDĖJŲ juk galima prisišaudyti.

Tai čia toks tarp obuolių apkepo ir tarp pyrago REIKALAS. Praktiškai tiks abiems variantams.


Reikės:

°5 obuoliai

°4 šaukštai manų kruopų

°4 šaukštai miltų

°2 šaukštai cukraus

° iki 100 g sviesto (priklauso nuo jūsų kepimo formos dydžio)

°šaukštelis vanilės 


Ruošiame: obuolius supjaustykite kaip tik norit (kubeliais, mėnuliukais..) ir suberkite į sviestu išteptą kepimo formą. Dubenėlyje sumaišykite miltus, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų. Ir viską tolygiai išbarstykite ant obuolių. Sviestą supjaustykite plonomis riekelėmis ir 'uždenkite' juo visą paviršių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, apie 20-30 minučių, kol gražiai apskrus ir viršus taps traškus.


Skanu valgyti su liesu jogurtu, o vakare su ledais .