Sūrūs lietiniai įdaryti varške ir krapais

08/03/2020

Sūrūs lietiniai įdaryti varške ir krapais. 


Reikės:

  • 1 kiaušinis
  • 300 ml pieno
  • žiupsnelis druskos
  • 5-6 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 200 g varškės
  • 40 g ištirpinto sviesto
  • ryšulėlis krapų
  • pusė mocarellos
  • liesas jogugrtas

Ruošiame: kiaušinį gerai išsukame su pienu ir druska. Mano taktika, kad tešla būtų vientisa - supilu pusė normos pieno, tada visus miltus. Tešla tampa tiršta, bet vientisa, o tuomet supilu likusį pieną ir wuolia. Tešla skysta, tinkamos konsistencijos ir be jokių gumuliukų. Įpilame aliejų. Iškepame lietinius, o tuo metu paruošiame įdarą. Varškę pasūdome, įpilame sviestą, smulkiai supjaustytus krapus ir mocarellą. Tepame įdarą per visa blyną ir susukame. Prieš valgant, dar kartą apskrudiname keptuvėje. Pateikiame su jogurtu.