Škotiški kiaušiniai

08/24/2020

Jei dar neragavai, būtinai pamėgink, pasigaminti pats.


Reikės:

°3 kiaušiniai

°kiaulienos (arba jautienos) faršas

°druska

°pipirai

°2 šaukštai džiuvėsėlių

°džiovintas bazilikas

°aliejus virimui 


Ruošiame: 2 kiaušinius išverdam. Po užvirimo 3.5 min. Nulupam ir apvoliojame bazilike. Į faršą suberiame prieskonius: druską, pipirus, įmušame kiaušinį ir šaukštą džiuvėsėlių. Tuomet formuojame 'cepelinus', kiaušinį padedame faršu ir paruoštą 'kukulį' apvoliojame džiuvėsėliuose. Įkaitiname aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų 'kukulius') ir verdame ant lėtos ugnie, apie 8 min, kol gražiai iš visų pusių apskrunda. 


Labai skanu valgyti su salotomis ir naminiu majonezu, bet kitą kartą sakėme mėginsime daryti aštrų padažiuk.