Šakšuka su pupelėmis ir cinamonu

01/03/2021
Labai labai sotūs ir skanūs pusryčiai, kurie nereikalauja tiek daug dėmesio. Greit pagaminami, neapkuičiant virtuvės, o iš vienos keptuvės pavalgys daug žmonių. 

Reikės:

°svogūnas 

°kelios česnako skiltelės

°pomidoras 

°indėlis konservuotų raudonųjų pupelių 

°indėlis pomidorų savose sultyse 

°kiaušiniai (kiek vnt norite suvalgyti) 

°saujelė fetos

°aliejus kepimui 

°druska, pipirai

°ciperžolė

°malta eaudonoji paprika 

°geras šaukštas cinamono 

°šviežias arba šaldytas bazilikas 



Ruošiame: česnaką ir svogūną smulkiai supjaustome ir kepiname ant aliejaus keptuvėje. Beriame kubeliais supjaustytą pomidorą, tuomet nusausintas pupeles ir pomidorus savose sultyse. Gerai maišant beriame visus prieskonius ir išgauname sau norimą sūrumą, tačiau stipriausiai turi jaustis cinamonas. Taip troškiname bent 10 minučių. Tuomet įmušame kiaušinius. Uždengiame dangčiu ir troškiname dar apie 5 minutes. Arba ilgiau, jei norite visiškai kieto kiaušinio. Prieš valgant apibarstome feta, baziliku. Labai labai skanu su balta duona!