Purūs blynai su plėšyta kiauliena

01/19/2021
Aš beveik garantuota, jog kai restorane, pusryčių meniu pamatai plėšytą kiaulieną, Tu ja susigundai. Bet, žinok, tokią pat skanią, minkštą ir tirpstancią burnoje, gali pasigaminti ir Tu !

Reikės:

°kiaulienos gabalėlis (dalis kokia norite ir dydis koks norite)

°druska, pipirai

°keletas česnako skiltelių

°lauro lapai

°pomidorai savo sultyse

°kiaušinis

°150 ml pieno

°arb.š.kepimo miltelių

°4 kupini šaukštai miltų

°aliejus kepimui

°daržovės ir salotos pateikimui



Ruošiame: prie kiaulienos paruošimo dalies nenurodžiau gramatūrų, nes tai galite daryti individualiai, ne vienai porcijai, o gal padarysite daugiau ir pagaminsite iš jos pietus. Bet eiga tokia: mėsą gerai pasūdome ir apibarstome pipirais, dedame į indą skirtą kepti orkaitėje, supjaustome smulkiau netaisyklingai česnaką ir dedame į indą šalia mėsos. Pilame sublendintus pomidorus su visomis sultimis, dedame lauro lapus ir įpilame vandens, pasūdome. Skystis (vanduo ir pomidorai savo sultyse) turi pilnai apsemti mėsą. Būtinai uždengiame dangčiu arba folija ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaiteje 2-3 valandas. Priklauso nuo jūsų mėsos dydžio. Iškepusi ji turi tiesiog irti. Tada jau kepame blynus: išplakame kiaušinį kartu su pienu, beriame miltus, kepimo miltelius, druską. Iškepame didelius purius blynus. Serviruojame juos su megiamom daržovėm, salotom, plėšyta karšta kiauliena.