Petra Bakery & Falafel

01/27/2023
Pasirodo visai nebūtina keliauti į Petrą ragauti falafelių, humuso ir koftų, nes visus šiuos gardumynus galima rasti Vilniuje. Pasileisti į skonių pusryčius savaitgalį būtina! O šią vietą labai rekomenduoju !

🍯Maistas. Čia autentiškas jordanietiškas restoranėlis, kuris nustebins jus prieskoniais, skonių gausa ir žinoma sotumu. Porcijos gan didelės ir sočios (mes likučius parsinešėme namo). Meniu tinkamas ne tik vėlyviesiems pusryčiams, bet pietums. Būtinai paragaukite humusą, fava pupų užtepėlę, baba ganoush kartu su šviežia pitos duonele. Meniu taip pat rasi turbo skanių falafelių, pasirinkto skonio suktinukus, koftą ir žinima saldumynų (bet jų grįšime kitą kartą). Mes ragavome humusą, baba ganoush su pita, bei du suktinukus - vieną su falafeliais, kitą su jautienos maltinukais. Beprotiškai skanu, pilna rytietiškų skonių ir sotu. 

💵Kainos. Už tokius sočius pusryčius su dviem kavom, suktinukais ir užkandžiais sumokėjome tik 24€. Kainos tikrai nesikandžioja, o skoniai atperka kiekvieną eurą. Humusas kainuoja 3.7€, o sotūs suktinukai su falafeliais 5.2€, su jautiena - 6.3€. Meniu su kainomis viešai prieinamas soc.tinkluose.

🏛️Interjeras. Maža jauki kavinukė. Tiesa, staliukų vos keli, tad reiks ateiti anksčiau, kad rastumėte vietą. Virtuvė atvira, tad visas restoranėlis primena vieną tų mažų kitų virtuvių kavinukių įspraustų tarp Paryžiaus ar Romos priemiesčio gatvelių. Labai smagu, kad čia galima įsigyti rytietiškų prieskonių - aš pasirinkau falafelių. Nesitikėkite restorano su baltomis staltiesėmis ir gėlėtais tapetais, bet jei mylite skonius ir ieškote naujoviu Vilniuje - būtina čia apsilankyti!

🌍Vieta. Restoranėlis įsikūręs Kalvarijų g. 59. Lengvai randamas, automobiliams vietos taip pat rasite. Neišsigaskite rajono, čia tikrai per langą gali prašmėžuoti vargingų žmonių, tačiau tai netrukdo mėgautis skoniais.

🐠Aptarnavimas. Greitas, paslaugus ir malonus. Padavėjų čia nėra. Maistas užsakomas prie kasos ir atsisėdus prie staliuko maistas atnešamas. Nežinome ar taip visuomet, bet čia tiek virtuvėje, tiek aptarnaujantis personalas - ne lietuviai, bet puikiai kalba lietuviškai. Tad tai tik dar labiau sukurs rytietišką atmosferą. 



Labai rekomenduoju čia apsilankyti ir pajusti prieskonių galią. Liksite sužavėti, o kitą kartą grįšite deserto.