Netikri beigeliai

08/22/2020

Netikri LABAI SKANŪS beigeliai. 


Reikės:

°2 kiaušiniai

°7 g mielių

°šaukštas cukraus

°žiupsnelis druskos

°100 g sviesto

°300 ml pieno

°600 g miltų 


Ruošiame: mieles sumaišome su cukrumi ir 50 ml šilto pieno. Paliekam. Kiaušinius išplakame su druska ir miltais. Paliekam. 250 ml pieno šildom ant mažos ugnies, dedame sviestą, išlydome. Mieles supilame į miltus. Išmaišome. Tada pieną su sviestu. Maišome ir minkome. Paliekame tešlą minimum pusvalandžiui gražiai pakilti
Pakilusią tešlą suskirstome į norimo dydžio rutuliukus, formuojame beigelį, viduryje su pirštu padarome skylutę. Sudedame ant kepimo formos. Paliekame dar kelioms minutėms. Per tą laiką, išsiplakame kiaušinį. Temame jį ant bandelių, apibarstome sėklomis. Kepame apie 20 minučių, 180 laipsnių temperatūros orkaitėje!! 


O beigelius valgėme tokius:
1. Su prieskoniuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliuose viliotu ir iškeptu keptuvėje varškės sūriu.
2. Avokadu, pesto, pomidoru, gražgarste, balzaminiu padažu.
3. Naminiu kumpeliu, ridikėliu, salota.