Netikras Adžaruli chačapuri su rikota

01/17/2021
Yra tokie gruziniški pyragėliai, puikiai tinkantys pusryčiams, bet aš taip mėgstu sviestinę kapotą tešlą, jog panorėjau sugalvoti savą versiją su rikota ir kietuoju sūriu. Žinok, labai skanu !

Reikės:

°3 kiaušiniai

°100 g sviesto

°100 g grietinės

°druska, pipirai

°1-1.5 stiklinės miltų

°2 kupini šaukštai rikotos

°kupinas šaukštas tarkuoto kietojo sūrio



Ruošiame: ant stalo berkite stiklinę miltų, dėkite sviestą ir peiliu kapokite. Vis maišykite su miltais. Pakapokite iki smulkių gabaliukų, dėkite grietinę, berkite druskos ir rankomis suminkykite. Miltų gali dar prireikti, tešla turi nelipti prie rankų. Įdėkite į šaldytuvą bent 10 minučių. Tuo metu rikotą sumaišykite su sūriu, berkite druskos ir pipirų. Tešlą dalinkite į 2 dalis ir suformuokite laivelius, aptepkite kiaušinio plakiniu. Pakepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. Kad forma neišglebtų į vidurį laivelio įdėkite gumulėlį folijos . Išimkite iš orkaitės, į laivelio vidurį dėkite rikotoa masę, formuodami duobutę, o į ją muškite kiaušinį. Dėkite atgal į orkaitę dar 10 minučių. Skaniausi jie karšti.