Naminės šiltos pitos duonelės su marinuotų burokėliu ir philadelphia humusu

08/02/2020

Kažkas neįprasto, bet gardaus ! Naminės šiltos pitos duonelės su marinuotų burokėliu ir philadelphia humusu. Orkaitėje kepti aštrūs avinžirniai, pomidoriukai, svogūnų laiškai ir petražolės ! 


Reikės:

-7g sausų mielių

-100ml šilto vandens

-1,5 stiklinės miltų

-2 šaukštai alyvuogių aliejaus

- žiupsnelis druskos

-2 nedideli marinuoti burokėliai

- 4 šaukštai Philadelphia sūrio

- indelis konservuotų avinžirnių

-aitrioji paprika, saldžioji paprika, ciperžolė

-daržovės pateikimui: pomidoriukai, svigūnų laiškai, petražolės


Ruošiame: mieles suberiame į šiltą vandenį, paliekame porai minučių. Tuomet į miltus beriame druską, pilame aliejų ir vandenį su mielėmis. Labai gerai išmaišome, o tada išminkome. Tešla negali lipti prie rankų. Paliekame ją pakilti apie 30 min. Tuomet plonai kočiojame, formuojame norimą duonelės formą ir kepame sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvė arba orkaitėje, įkaitintoje 230 laipsnių. Burokėlius sumalame kombaine su Philadelphia sūriu, pasūdome. Konservuotus avinžirnius apvoliojame prieskonių mišinyje (druska, ciperžolė, aitrioji paprika ir saldžioji paprika) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai apskrus. Viską pateikiame dar šiltą, kartu su daržovėmis.