Naminės duonos skrebutis su česnakiniais pomidorais

08/25/2020

Man rodos dabar pas visus tas galingas pomidorų derliaus metas .
Mums Roko mama priskynė kalną įvairiaspalvių gražuolių, tai ir galvoji kaip skaniai juos suvalgyti . 


Reikės:

°3 stiklinės miltų

°1.5 stiklinės šilto vandens

°7 g sausų mielių

°žiupsnelio druskos, °šaukštelio cukraus

°spalvotų pomidorų

°alyvuogių aliejaus

°česnako

°šviežio baziliko 


Ruošiam: į pusę stiklinės vandens suberiame mieles, miltus persijojame su druska, šaukšteliu cukraus. Į miltus supilame mieles ir likusį vandenį. Viską gerai išmaišome ir paliekame šiltai pakilti apie 30 min. Tuomet iš pakilusios tešlos suformuojame duonos kepaliuką, dedame į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti apie 25-30 min, kol gražiai apskrus. Tuomet smulkiai supjaustome pomidorus, pasūdome, įspaudžiame pagal skonį česnako, smulkiai supjaustytą baziliką, įpilame šaukštą alyvuogių aliejų.


Prieš valgant, aš duonos riekelę paskrudinau kokosų svieste, kad būtų traški, tuomet sudėjau paruoštus pomidorus .
Jei norite tik lengvo česnaku skonio, nedėkite jo į pomidorus, o tik patrinkite duonos riekelę