Lietuviška keptuvė

11/14/2020
Rokas sakė primena vaikystę, kai pas močiutę pusryčiams, ji ant stalo pašaudavo keptuvėje keptas bulves, kumpelius.. Šalia raugintus agurkėlius.

O šiaip tai greiti, sotūs, lietuviški pusryčiai. Mane juos pagaminti įkvėpė apsilankymas vienoje iš pusryčių kavinių. O reikės - tiks viskas ką turite. 


Reikės:

°virtos bulvės 

°mėgstama jūsų dešra. Naminė. Tobuliausia, žinoma, chorizo dešra. 

°kiaušiniai 

°špinatai 

°rauginti agurkeliai 

°ridikėliai 

°sviestas kepimui

°druska, pipirai 

°naminis čatnis


Ruošiame: keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname virtas bulves, atskirai dešrą. Išimame. Kepame kiaušinius keptuvėje, kurioje liko sviesto nuo pirmųjų kepimų (nes ten pilna skonio), jei nenorite kiaušinio vartyti - kepkite ant lėtos ugnies uždengus dangtį. Viskas. Į dar šiltą keptuvę dedame, bulves, dešra, kiaušinius, agurkėlius, špinatus, ridikėlius, šalia pilame pagardą.