Lietiniai su varške ir Napoleono padažu

01/31/2021
Na jau ką ką, bet sekmadienį reikia pradėti karališkai. Sočiai ir svarbiausia skaniai! Manau blynai yra geriausias ryto pasirinkimas. Bet didžiąją gero skonio dalį čia sudaro padažas. Pabandom! 

Reikės:

°4 kiaušiniai 

°200 g cukraus 

°600 ml pieno

°žiupsnelis druskos

°5 šaukštai miltų 

°šaukštas aliejaus 

°300 g varškės 

°1 gerai sunokęs bananas 

°arb.š.vanilinio cukraus

°šaukštas krakmolo

°citrinos sulčių 

°trintų šaldytų braškių 



Ruošiame: kiaušinį išsukame su 50 g cukraus ir miltais. Pilame 400 ml pieno ir gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių, pilame šaukštą aliejaus. Tešla turi būti skysta, bet ne kaip vanduo. Kepame lietinius. Tuo metu varškę išsukame blenderyje su kiaušiniu, bananu, vanile, 50 g cukraus. Iškeptus lietinius ištepame varškės mase ir sulankstome. Kai paruošiame visus blynus, prieš pateikiant juos dar kartą apkepame keptuvėje, kad taptų traškūs. O tuo metu 2 kiaušinio trynius išsukame su 100 g cukraus, šaukštu krakmolo, tuomet pilame 200 ml pieno ir kaitiname ant lėtos ugnies nuolat maišant, kol padažas sutirštėja. Jis neturi būti kaip košė, tačiau ir nebėgti nuo šaukšto kaip vanduo. Viską pateikiame kartu - apskrudintus blynus su padažu ir trintomis braškėmis.