Klasikinis varškės apkepas

08/19/2020

Kartais tarp visų mantrybių su avokadais ir avinžirniais, pasimiršta klasika.
Labai greita, skanu ir paprasta. 


Reikės:

-200 g varškės

-2 kiaušiniai

-20 g ištirpinto sviesto

-1 šaukštas medaus

-50 ml pieno

-2 šaukštai manų kruopų

-žiubsnelis druskos

-lašelis aliejaus kepimo formai

-jei mėgstate į tešlą galima įberti kokoso drožlių, cinamono, įpjaustyti vaisių


Ruošiame: manų kruopas užpilame pienu ir paliekame brinkti, kiaušinius išplakame su medumi, dedame varškę, lydytą sviestą, druską. Tuomet supilame išbrinkusias manų kruopas. Išmaišome. Pilame į kepimo formą, kurią patepėme aliejumi. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, apie 20-30 minučių. Priklauso nuo to, ar dėjote į vieną ar dvi kepimo formas. Stebėkite, ir kai viršus gražiai apskrus ir namai pakvims - ragaukite!