Karšti sumuštiniai su rūkyta vištiena ir garstyčiomis
12/31/2020
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000409-71c6271c64/InFrame_1609403669924.jpg?ph=2557545630)
Kartais toli beieškant, pamirštame kas yra paprasčiausia. Tai ką gaminomės būdami maži, o gal ir savaitgalio rytams dabar! Karšti sumuštiniai duoda tiek laisvės. Su mėsa, vegetariški, su krabų lazdelėmis, pikantiški... Šį kartą - su rūkyta vištiena ir grūdėtomis garstyčiomis. Jas renkuosi dėl to, kad kai jos sprogsta burnoje, kiekvienas kąsnis tampa sprogimu.
Reikės:
°mėgiama forminė duona (aš visada su sėklomis renkuosi)
°tepamas sūrelis
°rūkyta vištiena
°olandiškas sūris
°kietasis sūris
°šaukštelis grūdėtų garstyčių
°šaukštelis majonezo
°raugintas agurkas
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000410-5b1a75b1a9/InFrame_1609403681053.jpg?ph=2557545630)
Ruošiame: duoną aptepame lydytu sviestu ir dedame suplėšytą rūkytą vištieną ir raugintą agurką. Sutarkuojame sūrius, sumaišome su garstyčiomis ir majonezu, dedame ant sumuštinio. Šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame iki 8 min, kol sūris išsilydys ir apskrus.