Kapotos tešlos "pyragas" su ugomis

08/04/2020

Saldus kapotos tešlos "pyragas" su rieškutemis vaisių.


Reikės:

-140 g šalto sviesto

-100 g jogurto

-3 šaukštai cukraus pudros

-1.5 stiklinės miltų

-60 g varškės

-mylimi vaisiai ir uogos: banana, šilauogės, vynuogės, arbūzas


Ruošiame: į miltus įtarkuojame šaltą sviestą, įberiame 2 šaukštus cukraus pudros ir pirštais lengvai išmaišome. Įdedame grietinę su varškę ir išminkome tešlą. Paliekame 20 minučių šaldytuve. Tuomet išklojame tešlą kepimo formoje rankomis arba iškočiojus 2 cm storio lakštą, uždengiame kepimo popieriumi, ant jo užberiame specialių kepimo akmenukų (arba berkite ryžius, žirnius) ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 15 minučių . Tuomet nuimkite kepimo popierių ir kepkite dar 10 minučių, kol tešla taps auksinė. Išėmus, šiek tiek atvėsinkite, o tada kraukite gausų kūgį vaisių, apibarstykite likusia cukraus pudra.